RADA FUNDACJI

AGNIESZKA VAN BERGH  Przewodnicząca Rady Fundacji

Fundację Drzewo i Jutro (dawniej Fundację Benefit Systems) postanowiliśmy założyć z mężem z trzech powodów. Po pierwsze – jako rodzice czwórki dzieci – widzimy na co dzień, jak bardzo podstawowym i niezbędnym źródłem siły i radości życia jest dla dzieci wsparcie rodziców. Po drugie – każde z nas ma w swojej najbliższej rodzinie osoby, które nie otrzymały takiego wsparcia: zostały wcześnie osierocone lub oddane przez rodziców pod opiekę instytucji. Ostatnim powodem jest poczucie odpowiedzialności za innych, znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej. Oczywistość obowiązku niesienia pomocy staje się dla nas wyraźniejsza w miarę upływu lat. Stworzenie Fundacji Drzewo i Jutro pozwala nam na wypełnianie tego obowiązku w sposób klarowny i profesjonalny, a także – na większą skalę niż dotychczas. Działalność Fundacji jest możliwa także dzięki pracy Zarządu. Jego członkowie angażują swój czas i uwagę, a także doświadczenie zawodowe we współtworzenie projektów Fundacji oraz pilotowanie wszystkich etapów ich realizacji.

ZESPÓŁ FUNDACJI

ANTONINA
IWASZKIEWICZ

Członkini Zarządu

Absolwentka stosunków międzynarodowych i międzykulturowych. Od kilkunastu lat związana ze środowiskiem polskich organizacji pozarządowych działających w obszarach wsparcia cudzoziemców w Polsce, pomocy humanitarnej oraz budowania otwartego społeczeństwa obywatelskiego, w których odpowiadała za koordynację projektów, finanse i administrację. Prywatnie pasjonatka zabytkowej motoryzacji. W Fundacji koordynuje i zarządza projektami.

RAFAŁ
MIKOŁAJCZYK

Członek Zarządu

Na co dzień zajmuje się komunikacją wewnętrzną i społeczną odpowiedzialnością biznesu. W firmach, w których pracował, inicjował i brał udział w wielu akcjach wolontariatu pracowniczego na rzecz fundacji i instytucji społecznych. Z zawodu tłumacz, fascynuje się psycholingwistyką, starą kartografią i architekturą nowoczesną. Prywatnie mąż i tata dwójki dzieci, których stara się zarażać pasją do pomagania innym.