INTEGRACYJNY PLAC ZABAW PRZY UNIWERSYTECKIM DZIECIĘCYM SZPITALU KLINICZNYM W BIAŁYMSTOKU

Stworzenie placu zabaw przy Klinice Pediatrii Onkologii i Hematologii Uniwersyteckiego Dziecięcego Szpitala Klinicznego im. Ludwika Zamenhofa w Białymstoku. Projekt pod nazwą „Oaza Radości” powstał z inicjatywy Fundacji „Pomóż Im” i był przez nią koordynowany. Fundacja pomaga dzieciom - pacjentom szpitala na każdym etapie choroby oraz po wyzdrowieniu, a ich rodzicom i rodzeństwu oferuje pomoc w ramach grup wsparcia. Fundacja zapewnia także obecność na oddziale wolontariuszy, którzy towarzyszą dzieciom w zabawach. Wolontariusze byli również obecni podczas uroczystego otwarcia Oazy Radości – w przebraniu maskotek zabawiali pacjentów przez szpitalne okna, w otoczeniu baniek mydlanych wykonywali piosenki znane dzieciom z bajek.

Fundacja Drzewo i Jutro zaangażowała się w ten projekt pokrywając część kosztów jego realizacji: m.in. zakup trampoliny, karuzeli integracyjnej i huśtawek.

Fundacja „Pomóż Im” Białostockie Hospicjum dla Dzieci

Stworzenie miejsca do rekreacji i wypoczynku małych pacjentów z chorobą nowotworową, stanowiącego wsparcie w realizacji potrzeb rozwojowych i uzupełnienie terapii medycznej.

Od lipca do września 2020 roku.

Pacjenci Kliniki Pediatrii Onkologii i Hematologii UDSK w Białymstoku (jedynej w województwie podlaskim). Klinika dysponuje 24 miejscami do leczenia stacjonarnego oraz oddziałem dziennego pobytu dla dzieci i młodzieży w wieku od 0 do 18 lat.

63 159, 27 PLN