25 października 2023

Od 2021 roku współfinansujemy działalność Centrum Pomocy Dzieciom (CPD), prowadzonego przez Stowarzyszenie dla Dzieci i Młodzieży Szansa z Głogowa. W tej edycji projektu, doceniając dotychczasową współpracę i jakość działań realizowanych przez Stowarzyszenie, Rada oraz Zarząd Fundacji Drzewo i Jutro podjęły decyzję o kontynuowaniu wsparcia finansowego CPD w oparciu o umowę trzyletnią.

W latach 2023-2026 FDJ będzie współfinansować indywidualną pomoc psychologiczną i terapeutyczną, terapię systemową rodzin, konsultacje lekarza psychiatry oraz szkolenia dla kadry Centrum Pomocy Dzieciom i wynagrodzenie pracownika pierwszego kontaktu.

Mamy nadzieję, że trzyletnia formuła współpracy z FDJ pomoże Stowarzyszeniu w długofalowym planowaniu działań podejmowanych w głogowskim CPD oraz przyczyni się do zwiększenia dostępności specjalistycznego i kompleksowego wsparcia dla dzieci znajdujących się w sytuacjach kryzysowych oraz ich rodziców/opiekunów.

Na realizację projektu w latach 2023 – 2026 przeznaczyliśmy 720 000 złotych (w I roku trwania projektu – 240 000 złotych).

Więcej przeczytasz o nim tutaj.