Projekt „Święto Drzewa – ogrody dla przyrody”

W ramach projektu realizowanego ze Stowarzyszeniem Ekologiczno-Kulturalnym Klub Gaja zostaną zorganizowane i przeprowadzone dwa wydarzenia edukacyjne – w ogrodzie Publicznego Przedszkola w Bestwinie oraz w parku Centrum Pulmonologii i Torakochirurgii  w Bystrej w województwie śląskim. Weźmie w nich udział 130  dzieci z lokalnych placówek oświatowych.

Projekt Edukacja ekologiczna na terenach wiejskich

W ramach projektu Stowarzyszenia Eko-Inicjatywa zostanie przeprowadzonych 40 warsztatów edukacyjnych o tematyce przyrodniczej, poruszających kwestie dotyczące bioróżnorodności, zmian klimatycznych oraz czystości powietrza.

Projekt „Our Food, Our Future”

Projekt „Our Food, Our Future” Fundacji Kupuj Odpowiedzialnie to ogólnopolski program edukacji ekologicznej młodzieży i młodych dorosłych, w tym aktywistów ekologicznych.

Program „EkoRok ze Źródłami”

Program edukacji ekologicznej i przyrodniczej dzieci, prowadzony przez Ośrodek Działań Ekologicznych „Źródła”.

Projekt „Climate of change // My Revolution”

Program edukacji ekologicznej młodzieży i młodych aktywistów, realizowany przez Fundację Kupuj Odpowiedzialnie.

Przewiń do góry