03 kwietnia 2024

Od 2016 roku współfinansujemy działalność Centrum Pomocy Dzieciom (CPD) w Warszawie prowadzonego przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę (FDDS). Doceniając dotychczasową współpracę i jakość działań realizowanych przez tę Fundację, Rada oraz Zarząd Fundacji Drzewo i Jutro podjęły decyzję o kontynuowaniu wsparcia finansowego CPD w oparciu o umowę trzyletnią.

W latach 2024-2027 FDJ ponownie będzie współfinansować działania, które umożliwią dzieciom – ofiarom różnych przestępstw (zwłaszcza przemocy w rodzinie) – oraz ich niekrzywdzącym opiekunom korzystanie z bezpłatnego wsparcia psychologicznego, psychoterapeutycznego, psychiatrycznego i pediatrycznego oraz grup terapeutycznych, a także uczestniczenie w przyjaznych przesłuchaniach.

Mamy nadzieję, że trzyletnia formuła współpracy z FDJ pomoże kadrze warszawskiego CPD w długofalowym planowaniu działań oraz przyczyni się do zwiększenia dostępności specjalistycznego i kompleksowego wsparcia dla dzieci znajdujących się w sytuacjach kryzysowych oraz ich rodziców/opiekunów.

Na realizację projektu w latach 2024–2027 przeznaczyliśmy 1 500 000 złotych (w I roku trwania projektu – 450 000 złotych).

Więcej o nim można przeczytać tutaj.